Varför söker jag varje dag det perfekta

IMG_1803

Varför söker jag varje dag det perfekta, när naturen i varje andetag visar mig det ofärdiga, lilla, slingrande, kurviga, sjuka, åldrande, nyfödda. Varför söker jag det färdiga, när naturen visar mig det gröna.

Varför söker jag det enhetliga, när naturen varje dag vill visa mig många. Olika. Mångfald. Varför vill jag specificera, rama in, stanna innanför boxen, bekvämlighetszonen, värdighetszonen, ramen. När naturen varje dag visar mig sprickor. Kraft. Storhet och åldrade liv.

Varför vill jag stanna? Hålla kvar. Behålla. Krama åt. När naturen varje dag visar mig rörelse. Utbyte. Totalt utbyte. Förändring. Rörelse. Rörelse. Rörelse. Släppa taget och låta det ske.

Varför vill jag nu sätta mig själv i den rörelse som redan finns. Redan väntar på att lyfta oss upp. Tillsammans. Vi. Skapa häpnad. Delaktighet. Förundran. Slappna av. Skapa liv. Rörelse. Kraft. Som de vi är. Som oss själva. Perfekta.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *