Den Nya Kulturen

Vi har satt en standard för livet som vi kan börja ifrågasätta. Livet försöker ta sig uttryck genom oss. Universum försöker dela sin expansion med oss. En dröm försöker förverkliga sig själv, genom dig. Hade vi inte satt oss emot detta hade vi inte känt oss så maktlösa, så stressade och så hjälplösa inför omvärlden, naturen eller vår allra mest påtagliga vardag. Vi hade inte behövt leva med världen som ett hängande hot över oss. Vi kan välja att skapa ett liv som expanderar. Vi kan välja att leva nära den pulserande livsådern. Vi kan välja att sätta en ny standard för oss själva.

Vi kan välja att börja ifrågasätta vanor som vi har och som skapar ett litet, men ändå så tydligt obehag i oss. Vi kan börja undersöka hur vi själva blir påverkade av det vi gör och den information vi matas med. Vi kan börja bli detektiver i vårt eget liv och ständigt söka det som känns vidgande inom oss. Leta efter människor, situationer och händelser som tänder till inom oss. Vi kan göra vår inre informationskanal viktigare än alla de yttre. Vi kan hålla oss på vår sanna väg.

 

Din sanna väg är det bara du som har full koll på.

Din sanna väg kan ha mycket lite gemensamt med de som gått före. De som satt den standarden vi nu har.

Din sanna väg talar till dig genom din kropp. Genom dina känslor, dina inre upplevelser, ditt pirr, din längtan och dina drömmar.

Din sanna väg talar till dig genom dina talanger, dina gåvor och ditt skratt.

Din sanna väg har mycket lite gemensamt med allt som gör ont inom dig.

Din sanna väg kan ha mycket lite gemensamt med de som gått före.

 

Titta på människor med stjärnstatus. Det är inte meningen att vi bara ska beundra dem. Det är också meningen att vi ska inspireras och anta vår egen stjärnstatus. Att ståla inifrån och ut. Det går inte emot en endaste naturlag. Vad det däremot går emot, är Jantelagen.

Vi som har mat på bordet varje dag, vi som kan köpa nya kläder när vi behöver och vi som kan ta en ledig kväll i TV-soffan, vi behöver inse att vår livsuppgift inte handlar om att överleva. Att vår livsuppgift inte handlar om att upprepa det som våra föräldrar gjorde. Att vår livsuppgift inte handlar om att förminska oss själva eller någon annan.

Vår livsuppgift kan handla om att frodas. Skapa helhet och sammanhang. Meningsfullhet. Skapa något större än oss själva.

Vi kan leva med en hönsgård inom oss. Idéer, känslor, förväntningar som irrar omkring i ett surr, som skapar obehag och gör oss oförmögna att vare sig agera på våra drömmar eller njuta av all bekvämlighet som omger oss.

Vi kan börja skapa stillhet inom oss, skapa utrymme för storslagna känslor som lycka och förundran. Börja fokusera våra inre förvirrade hönor. Börja andas harmoni och balans. Lära känna våra inre signaler. Skapa mod att agera på dem. Bygga tro på oss själva och så småningom inse att det kanske inte var några hönor ändå när vi ser svanarna flyga högt och lätt eftersom de alla flyger tillsammans. Åt ett och samma håll. Och vi strålar, som oss själva!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *